Äventyrsdatabasen: Sökresultat

Oraklet i Odensvi

Deltagare (antal & ålder)

C:a 20st. 10-11år

Antal ledare

6

Målsättning/ämnen som lärs ut

livlina, eldning, kims spel

Tidsåtgång

2 timmar

Terräng/lokal

valfri

Materiel

livlina, drycker, ved, tändstickor, tomtebloss, säck med prylar, flöjt, tält, varm choklad & bullar, grya, skopa, div. utklädningskläder

Story

För många hundra år sedan fanns ett mäktigt orakel vid tingsplatsen i Odensvi. Oraklet kunde enligt legenden svara på alla frågor och skåda in i framtiden. Vid tingsplatsen samlades folk från när och fjärran. Med tiden gjorde dock krig och orostider att handelsvägarna fick en annan sträckning och kunskapen om var platsen fanns föll i glömska. Fortfarande fanns dock oraklet kvar synligt enbart för den som hade de fyra nycklar som krävdes för att öppna porten till hennes hus. Enligt legenden skall endast den som har seglat i söder, norr, väster och öster kunna finna nyckeln till hennes port.

Genomförande

Äventyret börjar med att en vis man kommer och berättar storyn. Scouterna delas in i fyra patruller som får ge sig av och söka i varsitt väderstreck. I varje väderstreck finns en kontroll, där scouterna sätts på prov och lyckas vinna en pusselbit till ett chiffer. Kontroller: Häxan (dryckesprovning), jägaren (livlinekastning mot några olika mål), fyrvaktaren (eldning, tändning av tomtebloss), vandraren/musikanten (känna på prylar i säck och känna igen melodier). Då patrullen har besökt alla fyra väderstrecken och därigenom fått fyra pusselbitar är chiffret komplett. Chiffret leder till en plats där en nyckel är gömd. Patrullerna samlas vid den vise mannen som leder dem till oraklets hus. Då de fyra nycklarna sätts i låset går dörren upp och scouterna får komma in i ett stort tält där de blir bjudna på varm choklad och bullar. De blir även spådda mha flytande tenn som hälls i en gryta med kallt vatten (ev. med kolsyreis i)

Idéskapare

Ledarna på jsc-avd. Rovfåglarna, MoRå
Föregående Nästa
Tillbaka till sökresultat
Äventyr 5 av 14

| Hemsida | Sök | Lista alla |Powered by DBMan
Copyright 1998 Gossamer Threads Inc.