Äventyrsdatabasen: Sökresultat

Ali Babas guld

Deltagare (antal & ålder)

5-25, 8-10 år

Antal ledare

4-

Målsättning/ämnen som lärs ut

knopar, chiffer, kartläsning

Tidsåtgång

1,5 timmar

Terräng/lokal

ute, valfri terräng (några träd behövs)

Materiel

tjocka och smala repstumpar, pengar, klädnypor, lappar med chiffer, egen ritad karta över trakten med passande namn på platser, arabutklädnader

Story

Ali Baba och de 40 rövarnas tillhåll har nu blivit upptäckt. Ali Baba har i sitt tillhåll en stor skatt som det gäller att erövra.

Genomförande

En arab startar äventyret genom att berätta storyn och ge varje patrull en äventyrlig karta och ett chiffer som leder dem till en plats på kartan. På denna plats finns ett annat chiffer gömt som leder dem till ännu en plats etc. Efter ett antal chiffer hamnar scouterna hos en godhjärtad arab som gömt sig i närheten av Ali Babas tillhåll. Araben visar scouterna Ali Babas skatt som bevakas Ali Baba själv som för stunden sover. Uppgiften är nu att skarva ihop en massa repstumpar till en linbana som spänns mellan två träd - ett inne i Ali Babas tillhåll och ett en bit bort. En av scouterna i varje patrull får gå in i tillhållet och genom att fästa pengarna på klädnyporna kan patrullen mha linbanan föra ut skatten. (jfr Robin Hood på julafton). Därefter skall patrullen smuggla guldet förbi rövarna tillbaka till stugan.

Idéskapare

Björn Wettermark, kfk075o@tninet.se
Föregående Nästa
Tillbaka till sökresultat
Äventyr 7 av 14

| Hemsida | Sök | Lista alla |Powered by DBMan
Copyright 1998 Gossamer Threads Inc.