Äventyrsdatabasen: Sökresultat

En månfärd

Deltagare (antal & ålder)

C:a 20, 12-15 år (psc)

Antal ledare

2

Målsättning/ämnen som lärs ut

kompasskurser

Tidsåtgång

1,5 timme

Terräng/lokal

inte alltför kuperad mark utomhus

Materiel

ett stort samlingstält, inredning till raketen, bandspelare med rymdljud, utklädningskläder för rymdforskare och robot, ett tält/stort tygstycke per patrull, nonstop-godis, kompasser, disketter med kompasskurser

Story

En rymdfarkost har försvunnit spårlöst någonstans på månen. All radiokontakt är bruten. Uppgiften är att finna rymdfarkosten (och ev. att rädda några stackars månfarare som finns däri).

Genomförande

En representant för rymdstyrelsen/NASA kommer och berättar storyn. Alla deltagarna får därefter bege sig ut till rymdraketen, ett tält inrett med bänkar (alternativt ett rum i lokalen). I raketen får de resa till månen. En robot serverar mat (piller/nonstop) och underhåller dem efter bästa förmåga. För stämningens skull finns en bandspelare med rymdmusik, t.ex. från filmen stjärnornas krig. Såsmåningom landar raketen. Varje patrull får därefter kliva in i en rymdbil och ge sig ut och söka efter den försvunna farkosten. Pga syrebristen måste de hela tiden befinna sig inne i rymdbilen. Bilen utgörs av ett stort tygstycke, tält eller en kartong som patrullen har över sina huvuden. Med hjälp av kompasskurser gömda inuti en diskett som de har fått av rymdforskaren tar de sig fram till målet. Vinnarna blir de som först finner den försvunna farkosten (och ev. lyckas bringa de borttappade astronauterna i säkerhet tillbaka till jorden igen. Återresan sker med rymdraketen.

Idéskapare

Ledarna på psc-avdelningen Röde Orm, MoRå
Föregående Nästa
Tillbaka till sökresultat
Äventyr 2 av 14

| Hemsida | Sök | Lista alla |Powered by DBMan
Copyright 1998 Gossamer Threads Inc.