Äventyrsdatabasen: Sökresultat

Kapten Svartskäggs guldskatt

Deltagare (antal & ålder)

valfritt antal & valfri ålder

Antal ledare

4

Målsättning/ämnen som lärs ut

Chiffer/hemlig skrift

Tidsåtgång

1 timme

Terräng/lokal

ute, valfri terräng

Materiel

En uppsättning med chiffer och gömda meddelanden per patrull/grupp. Chiffren skrivs på lappar i tre olika färger. Guldchokladpengar, piratutklädnader

Story

Kapten Svartskägg var en legendarisk sjörövarkapten som samlade stora rikedomar under sina plundringar på de sju haven. När han låg för sitt yttersta delade han upp skatten på tre av sina närmaste män. Endast den/de som kan lösa kaptenens hemliga meddelanden kan komma åt skatten.

Genomförande

Äventyret kräver ingen rekning i terrängen. Någon berättar storyn. Varje patrull förses med en kista/urna/påse med en uppsättning chiffer/gömda meddelanden på lappar i tre färger. Varje färg motsvarar en pirat. Då patrullen löst ett chiffer skall de söka upp piraten som motsvarar färgen på lappen och tala om lösenordet varvid de får några guldpengar... Det gäller att under en begränsad tid lösa så många meddelanden som möjligt så att man kan få så mycket guld som möjligt. Piraternas namn kan lämpligen anpassas till färgerna på lapparna, t.ex. Rödskägg, Blåtand och Gulkrona.

Idéskapare

Björn Wettermark, kfk075o@tninet.se
Föregående Nästa
Tillbaka till sökresultat
Äventyr 6 av 14

| Hemsida | Sök | Lista alla |Powered by DBMan
Copyright 1998 Gossamer Threads Inc.