Äventyrsdatabasen: Sökresultat

Indiana Jones och jakten på skatten

Deltagare (antal & ålder)

10-15 juniorer

Antal ledare

3-4

Målsättning/ämnen som lärs ut

Surrning

Tidsåtgång

1,5 timmar

Terräng/lokal

Inomhus och utomhus i skogsterräng

Materiel

2 grövre rep, några tunnare rep. 3 ljusstavar. Kläder för Indiana Jones, Professor och inföding(ar). Skattkista med pengar. Effekter för upptining av nedfrusen person. Bandspelare med Indiana Jones-musiken och infödingaljud. Skattkarta.

Story

En professor tinar upp Indiana Jones som legat i lokalen sen 40-talet. Nu behövs 'Indy' för ett äventyr - att hitta en försvunnen skatt. Han tar hjälp av scouterna.

Genomförande

Mötet startar som vanligt fast med endast en av scoutledarna. Efter en stund kommer plötsligt en professor inrusande och ropar 'Det är dags' för upptinandet av Indiana Jones. Det visar sig att Indy finns i ett rum scouterna aldrig varit i (i vårt fall pannrummet). Innan dörren öppnas måste han tinas upp. Professorn har med sig nödvändig upptiningsapparatur (i vårt fall en elektronisk poängtavla som kopplas in i en sladd som stickar ut under dörren). Tavlan som visar temperaturen som stiger och när upptiningen är klar. Inifrån rummet hörs nu Indy vakna upp och Indiana Jones-musiken. Dörren öppnas och ut väller rök (i vårt fall kolsyreis). Indy kommer ut och säger att han legat nedfrusen i väntan på att han behövs till ett äventyr. Professor säger att nu är det dags. Indy tar med sig scouterna till det stället där han vet att det ska finnas någon ledtråd. Uppe i ett träd finns en lysstav och en karta. Scouterna får bygga en stege så att de kan klättra upp och hämta ned kartan. Kartan leder vidare till ett radioaktivt träsk (i vårt fall snö och grön ljusstavsvätska). De måste ta sig över men enda vägen över. Som tur är håller professorn på att ta prover på andra sidan och han kan kasta över repändor så att patrullerna kan göra en repbro som de sen får ta sig över på. Skatten finns i mitten av en värmeljuscirkel som vakas av onda infödingar (som i vårt fall hade hemska masker på sig). Infödingaljud hörs från bandspelaren (tagna från andra filmen). Den som kommer för nära jagas bort men scouterna får hjälpas åt för att knycka skatten. Skatten, en gyllende kista med gamla pengar, på insidan indränkt i gul ljusstavsvätska öppnas av Indy inför häpna scouter. Indy tackar för hjälpen och drar vidare på nya äventyr.

Idéskapare

Henrik (henrik@ahlander.com), Mikke och Erik på Segeltorps junioravdelning.
Föregående Nästa
Tillbaka till sökresultat
Äventyr 8 av 14

| Hemsida | Sök | Lista alla |Powered by DBMan
Copyright 1998 Gossamer Threads Inc.